Natuurlijk Coachen

We gaan samen kijken waar de pijn punten zijn, en wat er al wel goed gaat. Wat je graag wilt veranderen. We overleggen samen wat er het beste bij je past.  Doordat ik het uit verschillende hoeken kan bekijken, en technieken toe kan passen en ook mijn coach paardjes in kan zetten. Door de technieken gebeurd er veel op onbewust niveau, waardoor je daadwerkelijk je  patronen kunt ombuigen die je in de weg staan. 

Coach sessie per persoon 

1 uur  €95,00

 Paardencoaching

 
Het paard spiegelt. Je kunt van alles in je hoofd halen en alles constant de revue te laten passeren en in hetzelfde  rondje blijven denken. Het paard prikt daar doorheen. Hij leeft in het nu en gaat gelijk naar de kern van wat er uiteindelijk echt aan de hand is. Hij geeft je dus een spiegel. En vaak wat hij laat zien wordt er bij jou iets getriggerd.  Waar we weer de volgende stappen mee kunnen zetten.

 

NLP

NLP is de afkorting van Neuro Linguïstisch Programmeren.

Nlp kun je heel breed inzetten.

Het staat voor betere communicatie, een klik creeren met mensen waar je dat graag bij wilt Of de non verbalen communicatie lezen zodat je de ander beter snapt. Overtuigingen veranderen die je in de weg staan. Bv ik ben niets waard of ben voor een dubbeltje geboren en zal nooit een kwartje worden. En alles wat je gelooft zal je ook naar handelen. Welke waarden vind je belangrijk en welke kunnen beter op nummer 1 staan. Behoeftes, gebruik je het goede voertuig om bijvoorbeeld rust te creeren rook je of ga je de natuur in. Rook je of doe je yoga. Wij zoeken dan samen het voertuig wat bij jou past en beter is voor je om op een goede manier rust te vinden of liefde. Welke behoefte het ook mogen zijn. Er zijn heel veel verschillende technieken en samen gaan we kijken welke  technieken er het best bij je passen.

Neuro(logisch) duidt op de interactie tussen onze zintuigen en ons centraal zenuwstelsel. We nemen waar door middel van wat we horen, zien, voelen, ruiken en/of proeven. Wat we in ons leven hebben meegemaakt, ligt opgeslagen in ons geheugen. Het bepaalt mede wie we zijn en hoe we ons gedragen.

Linguïstisch slaat op de manier waarop we ons uiten. We communiceren niet alleen door middel van gesproken taal, maar gewild of ongewild ook door onze lichaamstaal. Non-verbale communicatiesystemen bestaan uit geluiden, beelden, gevoelens, geuren, smaken en woorden (in jezelf praten). We gebruiken deze systemen om onze denkpatronen betekenis te geven.

Programmeren verwijst naar het ontdekken van onze automatische denk- en gedragspatronen en vervolgens naar het vermogen om ze te veranderen.

NLP wil dus zeggen dat we begrijpen waarom we zeggen wat we zeggen en doen wat we doen en dat we daar positief veranderingen in aan kunnen brengen.

Wat is Time Line Therapy?

Time Line Therapy bestaat uit een serie technieken waarmee een snelle, effectieve en langdurige verandering plaats kan vinden. Deze technieken worden vaak in therapie  gebruikt om snel resultaat te boeken op het gebied van gedragsverandering.

Iedereen heeft een tijdlijn, dit is een denkbeeldige lijn waar onze herinneringen in opgeslagen liggen, van onze eerste tot onze laatste, en ook de beelden van de toekomst.  Aan deze herinneringen kunnen allerlei emoties gekoppeld zijn.  Zowel positieve (liefde, kracht, blijdschap) of negatieve emoties (boosheid, angst, verdriet of schuld). Wanneer je op situaties bovenmatig emotioneel reageert, kan het zijn dat dit refereert naar eerdere herinneringen met eenzelfde emotie. Door middel van Time Line Therapy kun je de emoties van die herinneringen loslaten waardoor je verleden wordt opgeschoond. De herinneringen blijven, alleen de emoties zijn ervan af, waardoor je nu vrijer kunt reageren en gemakkelijker in je leven staat.

 

Wat is systemische werken?

Systemisch werken richt zich op de menselijke systemen waar je deel van uitmaakt. Dat is in eerste instantie je familie, relaties gevolgd door je vriendenkring, opleiding, werk en club of vereniging.

 

Herken je je hierin? Heb je teveel verantwoordelijkheidsgevoel? Ben je alleen maar aan het zorgen  en geven? Of ben je onzeker, weet je niet wat je wilt en neem je geen initiatief? Ga je obstakels uit de weg? Kun je niet genieten van succes of geluk? Voel je een continue onrust of heb je vage lichamelijke klachten? Met de systemische manier van werken wordt je situatie vanuit een ander perspectief bekeken; je systeem van herkomst.

 

Je familie is het eerste ‘systeem’ waar je onderdeel van uitmaakt. Knelpunten of problemen die je nu ervaart, komen vaak voort uit bewust en onbewust overgenomen gewoontes, ideeën en overtuigingen, soms van generaties lang. Dit kan voor dilemma’s zorgen wat betreft de keuzes die jij in je leven maakt. Denk aan je studiekeuze, die niet de keuze van je ouders is of jouw besluit om de religie van je (voor)ouders vaarwel te zeggen. De systemische benadering kan je helpen met respect voor het systeem waar je deel van uitmaakt, toch je eigen stappen te maken.

 

Jouw plaats in het familiesysteem kan doorwerken in andere systemen waar je deel van uitmaakt en je daarin onbewust beperken. Met een familieopstelling kunnen we in korte tijd deze onbewuste patronen zichtbaar maken. Vervolgens biedt de opstelling ruimte om oplossingsgericht te werken, zodat je meer grip hebt op je leven en in je volle kracht kunt staan.

 


Wat heb jij aan NLP?
Herken jij je in het volgende? Wil je positief met jezelf aan de slag, maar haal je jezelf in gedachten steeds naar beneden? Zeg je tegen jezelf dat je gaat sporten of het huis opruimen, maar intussen lig je toch weer lui op de bank? Wil je afvallen, maar gaat je hand toch weer naar de snoeppot?

Je wilt dus wel verandering, maar je gedachten en gedragingen staan je in de weg. Mogelijk zijn er blokkades uit het verleden die je (on)bewust nog steeds dwars zitten, maar waar je niet de vinger op kunt leggen. NLP helpt je snel inzicht te krijgen in wat je blokkeert en dat achter je te laten.

NLP-technieken geven je handvatten om positief met jezelf aan de slag te gaan. Je ontwikkelt zelfvertrouwen, waardoor je hobbels niet meer uit de weg gaat. Je krijgt een klik met wie je een klik wilt hebben. Je ontwikkelt eigenschappen die je altijd al had willen hebben. Kortom: je stelt doelen en haalt ze!

Tel: +31 6 51126190

margo@margomaarssen.nl